• Positano sett fra stranden.

    Positano ligger svært vakkert til helt vest på Amalfikysten. Den vesle fiskerlandsbyen fra middelalderen er anlagt i munningen av en kløft, og har bebyggelse som klatrer oppover fjellsidene på hver side av den fine badestranden. Hvite og pastellfargede murhus er anlagt trinnvis oppover fjellsidene med altaner som er pyntet med blomster. Positano er riktig innbydende og pittoresk, og en del av Amalfikysten – oppført på Unescos liste over Verdensarven.

  • Positano er en eksklusiv bade- og ferieby med flott beliggenhet ved den berømte Amalfikysten.

    Positanos hjerte er ved badestranden og rundt kirken. I den vestre enden av badestranden ligger en liten fiskerhavn med et par uteserveringer. En liten gangvei fører vestover forbi vakttårnet til nok en fin badestrand. Positanos gater følger fremdeles byens grunnplan middelalderen. Nederst i byen, rett ovenfor badestranden, finner du kirken Santa Maria Assunta, angivelig fra 900-tallet, oppført som klosterkirke til benediktinerklosteret Santa Maria & San Vito. Kirken er første gang nevnt i skriftlige kilder på 1000-tallet. Legg merke til den vakre kuppelen som er kledd med keramiske fliser i friske farger. Inne i kirken kan du se et cirka 700 år gammelt ikon fra bysantinsk tid. Merk deg også “Le Torri” – vakttårnene som ble satt opp langs hele kysten som forsvar mot gjentagende angrep fra sjøen av sarasenske muslimske styrker og tyrkiske pirater i middelalderen.

  • Positano – kuppelen på bildet tilhører Chiesa Nuovo – den nye kirken –

    Positano skal ha vært kjent blant greske sjømenn og bebodd under romertiden. Byen var i middelalderen en havneby tilhørende republikken Amalfi, og opplevde gode tider frem til cirka 1130. Fra den gang har Positano opplevd vekslende tider under forskjellige makthavere. På 16- og 1700-tallet opplevde handelsskip fra byen gode tider, med import av varer østfra i genovesisk tjeneste. Mange av de fine barokke villaene ble bygd under denne oppgangstiden. Napoleonskrigene på slutten av 1700-tallet satte en stopper for dette.