• Ravellos Villa Cimbrione gjør inntrykk på dem som våger seg ut på Terrazza dell’Infinito (Evighetens terrasse). Utsikten trenger ingen kommentar.

    Det er fristende å hevde at Ravello er Amalfi-kystens vakreste småby. Uansett er denne høytliggende lille byen et must å få med seg, for den som er interessert i historie, arkitektur og kunst. Ravello har en spektakulær beliggenhet på platået til en langstrakt, oval fjellformasjon, som stiger 360 meter nesten rett opp fra Salernobukten. Ved foten av fjellformasjonen i sør ligger byen Atrani. Ravello og Amalfi-kysten er oppført på Unescos liste over Verdensarven.

  • Ravello – utsikten herfra over Salernobukten er mildt sagt spektakulær.

    Mange av de forrige århundrenes store kunstnere, forfattere og statsmenn har besøkt Ravello. Blant dem er malerne Miro og turner, forfatterne Graham Greene, Tennessee Williams, Rafael Alberti og Gore Vidal. Musikere som Leonard Bernstein og Mstilav Rostropovich vendte tilbake hit. Statsmenn som John F. Kennedy, Winston Churchill og Francois Mitterand har også vært her. Ravello er dessuten nevnt i Boccacios Decameronen fra midten av 1300-tallet. Han beskriver stedets storslåtte natur og oppholdet i Villa Rufolo. Rickard Wagner var her i år 1880 og fikk inspirasjon til operaen Parcifal. Edvard Greig elsket stedet.

  • Ravello har mye arkitektur som er påvirket av normannisk, siciliansk-arabisk stil.

    Ravello ble på 1000-tallet et bispesete, som motvekt mot byen Amalfis sentrale posisjon både innen handel, sjøfart og som kirkested. Det samme ble byen Scala, på nord-vestsiden av kløften som går opp fra Atrani. Ravello skal i sine velmaktsdager ha hatt mer enn 20 tusen innbyggere. I Ravello og nabobyen Scala, som også var et eget bispesete, var det mer enn hundre kirker, og et titalls klostre. Det finnes fremdeles klostre her, Convento San Francesco, som holder til i bygninger fra middelalderen. Flere middelalderkirker bør nevnes, ikke minst San Giovanni del Toro fra 1066 og Santa Maria Annunziata fra 1281. Det gamle rådhuset Municipo er om lag 1000 år gammelt. Ravello er i dag en ganske eksklusiv turist-destinasjon, med mange hoteller av høy standard.