• Beliggenheten til Sorrento med utsikt over Napoli-bukten er nesten ikke til å tro

    Sorrento ble tidlig et obligatorisk stoppested for 1800-tallets dannelsesreiser. De første turistenes begeistring for byens vakre beliggenhet, høyt oppe på klippeplatået og med spor etter antikkens greske bosetning, førte til at det tidlig ble bygget hoteller her. Siden den gang er Sorrento til en viss grad blitt modernisert, uten at det har forskjønnet byen nevneverdig. Sorrento har likevel masser av sjarm, og beliggenheten på platået over havet gir en fantastisk utsikt over den vakre Napolibukten. Sorrento er et svært populært turistmål, med mer enn 100 hoteller. Det sier seg selv at turist-tettheten er stor. Byen har cirka 17.000 faste innbyggere, som i stor grad lever av turismen. Den trivelige og maleriske gamlebyen her mengder av smale smug og små plasser, der det er barer, restauranter og kafeer, mange av dem med utendørs servering. Her ligger også de eldste kirkene.

  • Fra Sorrentos livlige og sjarmerende gamleby.

    Sorrento var i antikken kjent for sin vin, sine appelsiner og sitroner, som ennå ikke var spredt til det øvrige Italia, sin fisk og sine vakre campaniske rødfigur vaser, en sidegren til gresk rødfigur vasemaleri. Funn av mynter fra Massalia (Marseille), Gallia (Frankrike) og de Baleariske øyer tyder på omfattende handel. De eldste ruinene som fremdeles kan sees i Sorrento, er fra 600 år før Kristus, og kan sees i den sjarmerende gamlebyen, der de forskjellige lagene av tid er synlig i arkitekturen. Du bør få med deg byens katedral, kirken Sant’Antonio og klosteret San Francesco, som har en vakker klosterhage. I gamlebyen må du ha øynene med deg, høyt og lavt. Besøk turistinformasjonen og be om et kart.

  • Sorrento er delt av en stor kløft, hvor fremdeles kan se ruinene av de gamle kornmøllene

    Sorrento ble grunnlagt omtrent 700 år før Kristus av Oscanere, et italisk folkeslag som sammen med Samnitter tradisjonelt har tilhørt Campania og andre deler av Sør-Italia. Det skal også ha vært tette forbindelser mellom øya Lipari nord for Sicilia og Sorrento, og man tror at Sorrento kan ha blitt annektert som en koloni av grekere fra moderkolonien Lipari. Senere ble byen erobret av etruskerne, før byen ble innlemmet i det romerske riket år 307 før Kristus, som Surrentum. De fleste av innbyggerne i Sorrento talte fortsatt gresk, også etter at byen ble romersk.