• Amalfi strand

  Amalfi har flotte badestrender rett nedenfor sentrum og er en meget populær feriedestinasjon. Amalfi er kjent for sin flotte St. Andreas-katedral fra middelalderen, også kalt Duomo. Amalfi befinner seg omtrent midt på kystlinjen av samme navn, mellom Positano i vest og Salerno i øst, og ligger helt nede ved havet i munningen av kløft. Amalfikysten er oppført på Unescos liste over Verdensarven.

 • Amalfi - piazza duomo

  Amalfis sentrale Piazza del Duomo er en populær plass, hvor både besøkende og fastboende samles i kveldstimene. Piazza del Duomo har flere restauranter med utendørs servering. Fra denne plassen leder smale smug og bratte trapper til passasjer innover og oppover i byen, hvor det er en fryd å gå på oppdagelsesferd. Her finner du butikker, kafeer, barer og restauranter. Byen Amalfi strekker seg et godt stykke innover i kløften. Det er også bebyggelse oppover i fjellsiden på begge sider av kløften. Det er kort vei fra badestranden og moloene til Piazza del Duomo.

 • Utsikt over Amalfikysten

  Amalfi-kysten har i århundrer vært kjent for sin dramatiske og vakre natur. Helt siden middelalderen har mennesker bosatt seg her og i pakt med naturen skapt seg livsgrunnlag. Byer som Positano, Praiano, Amalfi, Ravello, Atrani og Minori kan vise til middelalder-arkitektur og -kunst av stor betydning. Amalfikysten er oppført på Unescos liste over Verdensarven.

 • Amalfi By

  Byen Amalfi ble grunnlagt på 300-tallet, under romertiden. Byen nevnes første gang i skriftlige kilder i år 596. Allerede på den den tiden var byen befestet og et selvstendig bispesete. Amalfi ble erobret av Lombardere i år 838, men kunne allerede året etter erklære sin selvstendighet og uavhengighet. I år 958 var republikkens leder titulert Doge, som i Venezia. Amalfi var nå blitt en maritim stormakt med et tilnærmet monopol i Det tyrrenske hav, og hadde tette forbindelser til Bysants (Istanbul), som var hovedstaden i Det Østromerske Riket. Amalfi var i sine glansdager berømt for sine skoler innen jus og matematikk.

 • Amalfi kapell

  Duomo fra 1200-tallet er dedikert til apostelen Andreas, og har en dramatisk beliggenhet høyt over Piazzaen. En bred trapp med 62 trinn leder opp til det vakre inngangspartiet. Vegg i vegg med Duomo di Sant’Andrea Apostolo ligger en basilikakirke som ble påbegynt allerede på 800-tallet, på restene av en tidligere kirke fra år 596 – som angivelig er bygd på restene av et romersk tempel. Det er ganske unikt at en ny kirke bygges ved siden av en gammel, istedenfor oppå, noe som gir innblikk i to forskjellige arkitektoniske tidsepoker. Kirkene ble opprinnelig sammenføyd slik at de utgjorde to parallelle skip med 4 sideskip. I dag er den eldste kirken adskilt fra Duomo og huser et lite museum for kirkekunst og -skatter. I tilknytning til kirkene ligger Il Chiostro del Paradiso – Paradisklosteret, med middelalder-murer og tydelige arabisk-inspirerte bueganger med spissbuer.

 • Amalfi Panorama

  Amalfikysten utgjør den sørlige kystlinjen av Sorrento-halvøya, som på nordsiden utgjør en del av Napolibukten. Amalfikysten forteller sitt tydelige språk om hvordan innbyggerne gjennom århundrene har tilpasset seg den kuperte, fjellrike og dramatiske naturen, med terrasserte vinmarker og frukthager i de lavere skråningene, og beitemarker og enger høyere i terrenget. Hele denne kystlinjen består av klipper og fjell, med kløfter og dalsøkk som leder ned og ut mot kysten. Flere av byene ligger ved havet i munningen av slike kløfter, mange av dem omgitt av opptil 1200 meter høye fjell.